Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας παίζει μονόπολη με τα χρήματα των πολιτών - Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει στην καρέκλα

Πολιτική

«Όλα τα τελευταία χρόνια συγκρούεται η πραγματικότητα με τα φαντασιακά και τα ψέμματα του κ. Τσίπρα. Το πρόγραμμα που εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε επικαιροποιημένη μορφή  - γιατί πριν από κάποιους μήνες είχε εμφανίσει ένα σχέδιο προγράμματος 43 δισ., τώρα είπε να το αυξήσει. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι όπως όταν έκαναν καταλήψεις και έγραφαν αιτήματα σε ένα χαρτί. Το πρόγραμμα συνολικά σε 4 χρόνια είναι πάνω από 83 δισ. Τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που λέει ότι θα τον μειώσει, τον είχε αυξήσει . Πολλά από αυτά που εμπεριέχει στο πρόγραμμα, όταν κυβέρνησε έκανε τα αντίθετα. Δεν τα κοστολόγησαν», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο Γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. 

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «νομίζουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι παιχνίδι. Ο ένας παίζει μονόπολη με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, με τους κόπους μας, με τις αγωνίες μας. Αρχικά ο κ. Βαρουφάκης και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και όλο αυτό που κάνει με το πρόγραμμά του. Τον κ. Βαρουφάκη τον θεωρεί εν δυνάμει δικό του κυβερνητικό εταίρο. Μιλάει για μία «κυβέρνηση ηττημένων», δήθεν προοδευτική κυβέρνηση. Οι εν δυνάμει εταίροι του, μεταξύ άλλων, είναι δύο: ο κ. Βαρουφάκης που μιλάει για δραχμή, παράλληλο νόμισμα και κλείσιμο τραπεζών, και το ΚΚΕ που μπορεί να αρνείται αλλά μας θέλει εκτός Ευρώπης». 

«Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια καταφέραμε και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά. Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; Ότι θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω, θα πάμε με αυτούς που μας θέλουν εκτός Ευρώπης, με αυτούς που μας θέλουν με κλειστές τράπεζες;  Όσον αφορά στον κ. Ανδρουλάκη, παίζει κρυφτό με το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Έχουμε φτάσει 21 ημέρες πριν από τις εκλογές και δεν ξέρουμε την πρόταση του προέδρου του τρίτου - κατά τις δημοσκοπήσεις - κόμματος για τον επόμενο Πρωθυπουργό», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στην ψήφο ανοχής, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «τον κ. Τσίπρα το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσει στην καρέκλα. Έχει προτείνει κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Αφού είδε ότι δεν μπορούν να βγουν τα νούμερα, ευφύρε την ψήφο ανοχής. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι θα έχει κυβέρνηση με την απουσία κάποιων βουλευτών. Ο κ. Τσίπρας θέλει να κυβερνάται η χώρα από μία κυβέρνηση που για να περάσει ένα νομοσχέδιο, θα πρέπει να έχει μία αντιπολίτευση απέναντι που κάθε φορά να την πείθει ότι περνούν ζωτικής σημασίας νομοσχέδια». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...