Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη. Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «λευκό πλαστικό ταχύπλοο σκάφος» που είχε βρεθεί επί 20 και πλέον λεπτά δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.
Πρόκειται για επαγγελματία ψαρά - συνταξιούχο σήμερα- ο οποίος κατέθεσε ότι δίπλα στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη είχε δει εκείνη την ήμερα ένα άλλο σκάφος «πλαστικό πολυτελείας και ταχύπλοο».
Για την υπόθεση δικάζονται δυο αδέρφια ψαράδες στο επάγγελμα, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας πως την ημέρα της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη δεν είχαν βγει καν με το καΐκι τους στη θάλασσα.
Στη σημερινή κατάθεσή του ο Παναγιώτης Σέρας, ανέφερε: «Είχα ένα τρεχαντήρι δεμένο στο Νησί των Ονείρων. Δεν πήγαινα συχνά για ψάρεμα είχε προβλήματα η σύζυγος μου. Την ημέρα εκείνη είπα ας πάω με το σκάφος μου μια βόλτα και για τη μπαταρία είχα καιρό να κατέβω. Δεν βγήκα για ψάρεμα βγήκα για να φορτίσω τη μπαταρία. Είδα το σκάφος των κατηγορουμένων στο λιμανάκι. Όταν βγήκα είδα το σκάφος του Βαλυρακη ήταν 150 μέτρα από παραλία. Δίπλα στο φουσκωτό του Βαλυρακη ήταν ένας σκάφος πλαστικό χρώματος λευκό».
Πρόεδρος: Ήταν ψαράδικο;
Μάρτυρας: Εδώ είναι το θέμα, δεν διακρίνονταν...
Πρόεδρος: Μπορούσατε να διακρίνετε ποιος ήταν πάνω;
Μάρτυρας: Όχι αλλά ήταν για 20 λεπτά το ένα δίπλα στο άλλο.
Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας το πλαστικό σκάφος έφυγε προς τον Κάλαμο, ενώ το φουσκωτό του Σήφη Βαλυρακη ήταν ακινητοποιημένο.
Πρόεδρος: Ήταν πάνω στο σκάφος ο Βαλυράκης;
Μάρτυρας: Εδώ είναι το θέμα. Δεν έδωσα προσοχή. Το σκάφος των κατηγορούμενων ήταν μέσα (στο λιμανάκι).
Εισαγγελέας: Ήταν το σκάφος των κατηγορούμενων;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να ξέρω λόγω της απόστασης που βρισκόμουν.
Εισαγγελέας: Έμοιαζε αυτό που είδατε με το σκάφος των κατηγορουμένων;
Μάρτυρας: Εννοείται και η περιοχή έχει αρκετά τέτοια.
Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε μετά στην τηλεόραση ρεπορτάζ για τη δολοφονία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε πως αρχικά ένιωθε φόβο να καταθέσει στις Αρχές. «Φοβήθηκα ότι θα με ενοχοποιήσουν γιατί εγώ είμαι ξένος, δεν είμαι από την Ερέτρια» υποστήριξε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Εισαγγελέας: Στο Λιμενικό τι έγινε;
Μάρτυρας: Με ρώτησαν «βγήκες εκείνη την μέρα;» Και εμένα κόλλησε το μυαλό μου και είπα δεν ότι βγήκα (σ.σ θάλασσα). Από φόβο; Μετά με ξανακάλεσαν και μου έλεγαν «γιατί σκότωσες τον Βαλυράκη». Μου είπαν ότι είδαν στο δορυφόρο ότι βγήκα.
Σε ερώτηση του Εισαγγελέα αν φοβήθηκε τους λιμενικούς ή τους κατηγορούμενους, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν γνώριζε τους κατηγορούμενους, ούτε είχε συγκρούσεις μαζί τους, ώστε να τους φοβάται.
Νωρίτερα, στο ακροατήριο είχε καταθέσει 92χρονος, Δημήτρης Πολυζωίδης, πρόεδρος του σωματείου ψαράδων της περιοχής. Ο ηλικιωμένος μάρτυρας αμφισβήτησε την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Ευάγγελου Ασμάνη, ο οποίος είχε υποστηρίξει στο ακροατήριο πως οι δυο κατηγορούμενοι είχαν περικυκλώσει το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και είχαν λογομαχία μαζί του.
«Είναι ψεύτης ο Ασμάνης, είναι ψεύτης με λοφίο, έχει πει ψέματα. Εγώ δεν ήξερα το συμβάν. Γιατί να πάνε τα παιδιά (σ.σ οι κατηγορούμενοι) να κάνουν αυτό το συμβάν; Είναι ψέματα όλα» υποστήριξε ο μάρτυρας για να καταθέσει πως ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα μόνος του και πρόσθεσε: «Το ξέρω δεν ήμουν μπροστά αλλά με αυτόν τον τρόπο έχασα και το παιδί μου».
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Σφραγίστηκε παράνομο τζαμί στον Άγιο Παντελεήμονα - Θα απελαθούν οι υπεύθυνοι του χώρου
Τροχαία: Πάνω από 4.500 κλήσεις σε 5 ημέρες στην Αττική - Αφαιρέθηκαν σχεδόν 1.000 διπλώματα
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις