Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Με έξι θεματικές ενότητες το debate – Τι αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή για την «ελεύθερη ερώτηση»

Με θέμα τον καθορισμό όλων των λεπτομερειών για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το νέο debate συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ως γνωστόν η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου ενόψει των δεύτερων Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί με ερωτήσεις επί έξι θεματικών ενοτήτων. 

Ακόμα, σε κάθε μία από τις έξι ενότητες και μετά το follow up, θα ακολουθεί μια διευκρινιστική ερώτηση που θα αποφασίσουν οι δημοσιογράφοι μεταξύ τους το ποιος θα την υποβάλλει.

Σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος βάσει κλήρωσης δεν θα υποβάλλει ερώτηση σε σχέση με το θέμα της ενότητας αλλά θα κάνει την ελεύθερη ερώτηση. Δηλαδή η ελεύθερη ερώτηση θα είναι ενσωματωμένη μέσα στις θεματικές. Ουσιαστικά ένας δημοσιογράφος δεν θα κάνει ελεύθερη ερώτηση.

Οι θεματικές ενότητες του debate:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Στην τηλεμαχία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...