Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου συναντήθηκε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Πολιτική

Διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».

Η πριγκίπισσα Κάκο βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Η ανακήρυξη του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας» είχε συμφωνηθεί τον Ιανουάριο του 2023, μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία και του Ιάπωνα ομολόγου του Φούμιο Κισίντα.

Άλλωστε, κατά την τελετή της 125ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη, η πριγκίπισσα Κάκο είχε αναφέρει: «Αξίζει να σημειωθεί, είπε, ότι πέρσι τον Ιανουάριο που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιαπωνία με τη σύζυγό του, συναντήθηκε με τους γονείς μου και συζήτησαν ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και της ανταλλαγές ανάμεσα στις αδελφοποιημένες πόλεις Ελλάδας-Ιαπωνίας με μεγάλη επιτυχία. Φέτος, εκτός από τα 125 χρόνια διπλωματικών σχέσεων, γιορτάζουμε και το έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και στις δύο χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μία παράσταση θεάτρου, ενώ στην Ιαπωνία αντίστοιχα θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελλάδα. Εύχομαι αυτές οι εκδηλώσεις να διευρύνουν την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία των δύο χωρών».

kako

Νωρίτερα, η πριγκίπισσα Κάκο, κόρη του Διαδόχου Ακισίνο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα - «Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται»

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα και έθεσαν επί τάπητος τα ...

Φόρτωση άρθρων...