Τετάρτη
26 Αυγούστου 2026

Με την επιλογή Τζανακόπουλου ο Τσίπρας γκρεμίζει τις «γέφυρες» με ΚΙΝΑΛ

Πολιτική
Η επιλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την πλήρη περιχαράκωση του κόμματος στη γραμμή του και την μετατροπή του σε αρχηγικό κόμμα, κόντρα στις αντιρρήσεις των 53+ του Ευ. Τσακαλώτου, του Ν. Φίλη και άλλων κορυφαίων στελεχών.

Κόβει όμως και τους διαύλους επικοινωνίας με το ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο στέλεχος αποτελεί «κόκκινο πανί» για το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος επί ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί κατ' επανάληψη στο ΚΙΝΑΛ με σκληρές εκφράσεις. Συνέχισε και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μάλιστα στις 22 του Ιουλίου προχώρησε σε χαρακτηρισμούς σε βάρος των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε να προσεγγίσει το προηγούμενο διάστημα.

Υποστηρίζοντας στη Βουλή ότι δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που κυβέρνησαν σαράντα χρόνια και κατέστρεψαν την Ελλάδα, έκανε λόγο σε «συνοδοιπόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Τότε είχε απαντήσει μέσω τουίτερ ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου, λέγοντας πως οι συνοδοιπόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι σήμερα βουλευτές και κορυφαία στελέχη στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ κατά Ζαχαράκη: «Πώς γνωρίζετε ότι θα επαναχορηγηθούν οι άδειες πριν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι;»

Ο Στέφανος Παραστατίδης κατηγορεί τη Σοφία Ζαχαράκη ότι προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων για την επαναχορήγηση αδειών σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και ζητά απαντήσεις...

Παύλος Μαρινάκης: Στη Βουλή το νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής – Τι αλλάζει για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές. Τι αλλάζει σε στεγαστική αρωγή, επιδότηση ενοικίου, εφάπαξ ενισχύσεις και δικαιούχους.

Φόρτωση άρθρων...