Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Μεξικό: Ακόμα δύο υποψήφιοι δήμαρχοι δολοφονήθηκαν πριν από τις εκλογές

Πλανήτης

Δύο υποψήφιοι δήμαρχοι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές του Μεξικού καθώς η χώρα οδεύει προς τις εκλογές του Ιουνίου, δήλωσαν οι αρχές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της κεντροδεξιάς, Νόε Ράμος, της περιοχής Σιουδάδ Μάντε, μαχαιρώθηκε θανάσιμα στη βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, Ίρβινγκ Μπάριος. Οι αρχές αναζητούν τον ύποπτο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ράμος, ο οποίος ζητούσε επανεκλογή, συναντιόταν με κατοίκους στο δρόμο την Παρασκευή όταν ο ύποπτος τον μαχαίρωσε.

Εν τω μεταξύ, στη νότια πολιτεία της Οαχάκα, ένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος, ο Αλμπέρτο Αντόνιο Γκαρσία, βρέθηκε επίσης νεκρός την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πολιτείας.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Αγάρ Κανσίνο, η οποία είναι ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ Ιντεπεντσία, ήταν αγνοούμενοι από την Τετάρτη. Η Κανσίνο βρέθηκε ζωντανός.

Η εκλογική επιτροπή είπε ότι τέτοια εγκλήματα «δεν πρέπει να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των εκλογών».

Οι πολιτικοί στο Μεξικό πέφτουν συχνά θύματα του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, ειδικά όσοι αναζητούν ή κατέχουν περιφερειακά γραφεία.

«Κάνουν μια συμφωνία και λένε, «αυτό το άτομο θα γίνει δήμαρχος, δεν θέλουμε να εγγραφεί κάποιος άλλος για να είναι υποψήφιος» και όποιος το κάνει, καλά, ξέρει τι να περιμένει», ο Πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, είπε τον Απρίλιο για τις προσπάθειες των καρτέλ ναρκωτικών να ελέγξουν την τοπική πολιτική σκηνή.

Η περίοδος πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου ήταν μια από τις πιο βίαιες στην ιστορία της χώρας. Από τις 23 Σεπτεμβρίου, 17 τέτοιοι υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί, δήλωσε η εταιρεία συμβούλων Ιντεγκράλια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η υποψήφια δήμαρχος Μπέρθα Γκαιτάν πυροβολήθηκε στον δρόμο στη Σελάγια, μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του Μεξικού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...