Τρίτη
20 Ιανουαρίου 2026

Μεταναστευτικό: Ξεκίνησαν να αναρτώνται οι απορριπτικές αποφάσεις ασύλου

Πολιτική

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα να αναρτώνται οι απορριπτικές αποφάσεις ασύλου που εκδίδει η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, παρά τους ισχυρισμούς των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για επ' αόριστον αναστολή έκδοσης απορριπτικών αποφάσεων ασύλου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις ασύλου πρώτου βαθμού μετά την αναγκαία ψηφιακή μορφοποίηση και επιβεβλημένη μετάφρασή τους σε 12 γλώσσες, άρχισαν εκ νέου από σήμερα να αναρτώνται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ολοένα και πληθαίνουν οι καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων σε βάρος μεταναστών που διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Όπως ορίζει ο νέος νόμος, η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις αναγκάζονται να επιλέξουν την οικειοθελή αποχώρηση τους από την χώρα προκειμένου να αποφύγουν τις ποινές φυλάκισης του πρόσφατου νόμου για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με αυτόν, όσοι συλλαμβάνονται δίχως νομιμοποιητικά έγγραφα κινδυνεύουν με μίνιμουμ ποινή φυλάκισης δύο έτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρικάκος: Στόχος μας η ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών και του ελεγκτικού μηχανισμού της νέας Αρχής

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι τρεις Υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Ελέγχου της Αγοράς

Αιχμές Δούκα κατά Ανδρουλάκη: Η στρατηγική μας απέτυχε, να αλλάξουμε πολιτική

Την ανησυχία του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Χάρης Δούκας μιλώντας συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων υ...

Φόρτωση άρθρων...