Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μεταναστευτικό: Με κομματική «πειθαρχία» η Νέα Δημοκρατία στη ρύθμιση

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους μετανάστες.
Αν ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο που θα αφορά και την επίμαχη τροπολογία, τίθεται αυτομάτως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, θέλησαν να δώσουν συνέχεια στη δημόσια διαφωνία των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την τροπολογία για το μεταναστευτικό. 

Ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το γραφείο του, βγήκε για να ψηφίσει, επέστρεψε και έφυγε σχεδόν αμέσως ευχόμενος «καλές γιορτές» σε δημοσιογράφους και βουλευτές.

Λίγο πριν φύγει συνομίλησε επ’ ολίγον με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε κάθε δημοσιογραφική «νύξη» για το ζήτημα.

Για την κυβερνητική πλειοψηφία, η κατάσταση είναι σαφής: εφόσον ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο που θα αφορά και την επίμαχη τροπολογία, τίθεται αυτομάτως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Η έννοια της κομματικής πειθαρχίας δεν αφορά τους πρώην Πρωθυπουργούς, με τον Αντώνη Σαμαρά να μην έχει υπαναχωρήσει από όσα δημοσίως υποστήριξε. Και η κυβέρνηση, όμως, διαμηνύει ότι δεν κάνει ελληνοποιήσει γενικώς και ανυπερθέτως.

Ενδιαφέρον έχει ότι τη ρύθμιση υπερασπίζονται δημοσίως στελέχη με «σαμαρική» αναφορά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Σοφία Βούλτεψη. 

Πριν έρθει στη Βουλή, η επίμαχη ρύθμιση πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στη θητεία του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...