Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μηταράκης: Ο Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα

Πολιτική

Απάντηση στον Γιώργο Καμίνη για δηλώσεις του για δημιουργία Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Χίο δίνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και ο Νότης Μηταράκης.

«Ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθειά να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί Δημαρχίας του. Αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνοντας ότι αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζει με επιτυχία η Κυβέρνηση, έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφόρησει τα νησιά μας».

«Οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κώ και Λέρο. Ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015. Απλώς, κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει την θωράκιση της Χίου η Κυβέρνηση», σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε ανάρτηση τονίζει: «Ο Γ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα…. Υπεύθυνη πολιτική είναι να σηκώνεις το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας». 

Καμίνης: Μόνο δομή καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών-προσφύγων, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χιακή κοινωνία

Σε σημερινή του συνέντευξη σε ΜΜΕ της Χίου ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι -μετά τα τελευταία γεγονότα την ημέρα των Φώτων, με την αυθόρμητη παρουσία του κόσμου, στο Θόλος, στα Μεστά και στο Λιμάνι- το θέμα της δημιουργίας δομής στο Θόλος έχει οριστικά απομακρυνθεί. Το σχόλιό του αναφερόταν στην απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο. 

Όπως τόνισε, «η μόνη διέξοδος για τον ίδιο τον υπουργό αλλά και την κυβέρνηση είναι ο πραγματικός διάλογος, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από μηδενική βάση, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χιακή κοινωνία, δηλαδή για μία δομή μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 500 ατόμων».

Τέλος έκανε λόγο για «συνωμοσία σιωπής» σε πανελλαδικό επίπεδο, λέγοντας ότι κατά ένα περίεργο τρόπο στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζει κανείς τι πραγματικά έγινε στη Χίο τα προηγούμενα 24ωρα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, το ΚΙΝΑΛ θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης εντός κι εκτός Βουλής, ώστε να γίνει γνωστό τι πραγματικά επιχειρείται να γίνει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Φόρτωση άρθρων...