Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε Αμερικανούς βουλευτές: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από την Τουρκία (Photos)

Για απαράδεκτη αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας από την Τουρκία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Αμερικανούς βουλευτές για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, αλλά και για την απαράδεκτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τους Αμερικανούς βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από την Τουρκία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. 

Επίσης, επισήμανε την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, με βάση και το δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). 

Επιπλέον, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Μητσοτάκης σε Αμερικανούς βουλευτές: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από την Τουρκία

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων»

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη στρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης και σε ό,τι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και την ενεργειακή ασφάλεια. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα, εκτός από πύλη για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, μετατρέπεται και σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων (data) με επενδύσεις εταιρειών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google.

Ακόμα, συζητήθηκε η εργαλειοποίηση της ενέργειας σε βάρος της Ευρώπης από την πλευρά της Ρωσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Αμερικανών βουλευτών για τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο, καθώς και για την πρόταση για επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, η οποία, με ελληνική πρωτοβουλία, έχει τη στήριξη επιπλέον 14 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μητσοτάκης σε Αμερικανούς βουλευτές: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από την Τουρκία

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying - Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

Το μήνυμα ότι «η πολιτεία και η αστυνομία παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί» και «η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει» έστειλε ο υπουργός Παιδεία...

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Β. Κεχαγιά χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα

Απάντηση στα όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιάέδωσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει ότι «η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντή...

Φόρτωση άρθρων...