Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης από Λονδίνο: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της Ελλάδας

Στις ανθεκτικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εστίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Λονδίνο και κάλεσε τους ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα μας.

Από το βήμα του πρώτου «Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου», το οποίο λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο και το οποίο διεξάγεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη Morgan Stanley, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η Κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη στήριξη της κοινωνίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει αυτοδυναμία στις Εκλογές του 2023.

Στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Morgan Stanley συμμετέχουν πάνω από 240 αναλυτές και fund managers που θα συναντηθούν με τους επικεφαλής και τα στελέχη 29 ελληνικών εταιρειών εισημένων και μη.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου, πέραν της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, βρίσκεται τόσο το «roundtable» των CEO των ελληνικών τραπεζών, όσο και η συζήτηση του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννο Κοντόπουλο.

Επίσης, το Greek Investment Conference περιλαμβάνει, ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς και συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αλλαγή με Ασφάλεια – Είμαστε η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε μια ενθουσιώδη και πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της νέας Κ.Ο με την παρουσία υ...

Φόρτωση άρθρων...