Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από Βόρεια Εύβοια: Δεν έχει προηγούμενο η παρέμβαση με το σχέδιο ανασυγκρότησης (Photos)

Πολιτική

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Εύβοια ήταν το λιμάνι της Αιδηψού.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια, για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες. Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ’ εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πάρα πολύ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού-ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό. Ακόμα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των δέκα λιμανιών της βόρειας Εύβοιας.

Επίσης, προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της Ν.Δ. Σπύρος Πνευματικός και Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο νέος οδικός άξονας

Πρόκειται για την δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα από την Χαλκίδα στην Στροφιλιά, ο οποίος θα έχει τέλος τον δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών.

«Ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντική την πρόσβαση από την Βόρεια Εύβοια στην Χαλκίδα και θα αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην Βόρεια Εύβοια», είπε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό εδώ και χρόνια. «Κάθε κρίση είναι και ευκαιρία και θα σταθούμε δίπλα στην βόρεια Εύβοια. Θα κινηθούμε γρήγορα για να εκπονηθούν οι μελέτες και να δημοπρατηθεί. Εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Η οδική πρόσβαση είναι το κλειδί για την μετάβαση της Βόρειας Εύβοιας σε μια νέα αναπτυξιακή εποχή», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Το ευχαριστώ στον Σταύρο Μπένο 

Ευχαρίστησε τον Σταύρο Μπένο για την θέρμη και τον ενθουσιασμό και την θετική ενέργεια που εκπέμπει, όπως είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο άνθρωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας ανασυγκρότησης. Από όπου έχει περάσει μπορεί να υλοποιεί αυτά που λέει. Καμία από τις μελέτες που δρομολόγησε δεν έμεινε στο ράφι. Έχει την δυνατότητα να βλέπει ολιστικά την δυνατότητα ανασυγκρότησης μιας περιοχής».

Κάνοντας την αυτοκριτική του είπε ότι «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια τεράστια φυσική και οικολογική καταστροφή. Γνωρίζετε τις προσπάθειες που έγιναν να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά αλλά δεν τα καταφέραμε και δυστυχώς αυτή η μεγάλη φωτιά μας ξεπέρασε. Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε μόνο για την ανασυγκρότηση της περιοχής αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή»

Για το σχέδιο, τόνισε ότι έχει ολιστικό χαρακτήρα. «Η δουλειά που έχει γίνει στο δάσος δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν βοηθήσει λίγο ο καιρός θα έχει επιτευχθεί ένα μέρος της φυσικής αναγέννησης.

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό και την...

Μητσοτάκης: Βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) μίλησε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών....

Φόρτωση άρθρων...