Σαββάτο
01 Απριλίου 2023

Μητσοτάκης: Αυξήσεις στους μισθούς την επόμενη τετραετία – Η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης

Στην οικονομία, την ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση του κράτους και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Τόκιο. 

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στη χώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και παρουσίασε τις βασικότερες κυβερνητικές πολιτικές, εστιάζοντας στη μείωση των φόρων, την επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ψηφιοποίηση του κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι όταν εξελέγη, το 2019, είχε ήδη καταστήσει σαφές το όραμά του στον ελληνικό λαό: «Είπα ότι ήθελα να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη στη χώρα, να τη βάλω σε τροχιά υψηλότερης ανάπτυξης, να επαναφέρω τη μακροοικονομική σταθερότητα, αλλά κυρίως να γίνω ο πρωθυπουργός που θα απελευθερώσει τις πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας, ώστε να γίνει ένας αξιόπιστος ευρωπαϊκός και διεθνής εταίρος με μία ενεργητική προσέγγιση στην προσπάθεια διαμόρφωσης των εξελίξεων στην περιοχή μας».

«Αυξήσεις μισθών την επόμενη τετραετία»

«Πιστεύω ότι αυτά τα 3,5 χρόνια έχουμε επιτύχει σε πολλούς από αυτούς τους στόχους. Η Ελλάδα σήμερα απέχει μόνο ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα ξεκλειδώσει σημαντικές νέες δεξαμενές κεφαλαίων που μπορούν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισήμανε ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια δόθηκε έμφαση στις περικοπές φόρων, υπογράμμισε ότι «τα επόμενα τέσσερα χρόνια – εφόσον ο λαός μάς εμπιστευτεί ξανά – θα επικεντρωθούμε στην αύξηση των μισθών».

«Θα υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές για να αποκτήσουν κίνητρα οι επιχειρήσεις για να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η προσοχή μου είναι συνεχώς στραμμένη στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στα πρώτα τέσσερα χρόνια, ασχοληθήκαμε με τις περικοπές των φόρων. Την επόμενη τετραετία – εάν οι πολίτες μας εμπιστευτούν ξανά – θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τους μισθούς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημόνια

«Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, ο ελληνικός λαός άντεξε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τους νέους ως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην περίοδο της διακυβέρνησή του στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

«Κάποια στιγμή, τα ηνία της χώρας ανέλαβε ένα λαϊκιστικό κόμμα, το οποίο απλώς προωθούσε ουτοπικές λύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015, με αποτέλεσμα ο προκάτοχός μου και η κυβέρνησή του να φέρουν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, με κίνδυνο πραγματικά να μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη, κάτι που θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς η Ελλάδα θωρακίζει τον Έβρο - Παρατηρητήρια, ηλεκτρονική επιτήρηση, αντιβαλλιστική προστασία

Θωρακίζεται ο Έβρος προκειμένου προστατευτούν ακόμη καλύτερα τα ελληνικά σύνορα, καθώς θα επεκταθεί ο φράχτης. Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή της σ...

Φόρτωση άρθρων...