Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο

Πολιτική

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο», τόνισε ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η διαρροή και μόνο του σχεδίου για παρέμβαση στην τιμή του φυσικού αερίου (πλαφόν) στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας αποτέλεσε μήνυμα προς την αγορά που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

«Οι αγορές βλέπουν την αποφασιστικότητά μας. Αν δεν στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και την εντολή στην Επιτροπή να προχωρήσει στη δέσμη προτάσεων, οι αγορές θα αντιδράσουν. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Υπήρχε μια σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο

Για «σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο» μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για την...

Φόρτωση άρθρων...