Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Τη γενναία ενίσχυση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρέβεζα.

Κατά την ομιλία του στην Πρέβεζα, έναν από τους σταθμούς στην περιοδεία του σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι διπλασιάζονται τα κονδύλια για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Με την παρέμβαση του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο «τρέχει» το υπουργείου Τουρισμού, πλέον θα έχει διπλάσιους δικαιούχους και διπλάσιο προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑμεΑ) αυξάνονται από 200.000 σε 400.000.

Μητσοτάκης: Με αυτά τα 30 εκατ. ευρώ επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέραν του Σεπτεμβρίου

«Κάθε φορά που μιλάω για τουρισμό έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να μπορέσουν να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Για αυτό και πήρα την απόφαση και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες, επίσημα, εντός της ημέρας, να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”.

Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων ώστε να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέραν του Σεπτεμβρίου. Για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα σήμερα να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες.

«Αυτό αποτυπώνει συνολικά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε την πολύ καλή πορεία του τουρισμού.

«Έχουμε φέτος, και χαίρομαι που το διαπιστώνω και εδώ στη δυτική Ελλάδα, στη Λευκάδα, εδώ στην Πρέβεζα, μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι τόπος τον οποίο προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες. Πιστεύω ότι όταν θα κάνουμε τον απολογισμό θα μιλάμε για μια εξαιρετικά θετική τουριστική χρονιά», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη ...

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»

Μιλώντας σε αγρότες στην Άρνισσα της Πέλλας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στον «αρνητικό απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτ...

Φόρτωση άρθρων...