Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: «Εκλογές στις 25 Ιουνίου» - Τα τηλεφωνήματα στους πολιτικούς αρχηγούς

Για την πρόθεσή του να γίνουν οι δεύτερες Εκλογές στις 25 Ιουνίου ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό Κυβέρνησης που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, o Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή του οι Εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου 2023. Ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή και θα την παραδώσει σήμερα το απόγευμα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχετικά με την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, αυτή αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου και την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα 29 Μαΐου, θα διαλυθεί, προκειμένου να προκηρυχθούν οι δεύτερες Εκλογές.

Η επικοινωνία του Μητσοτάκη - Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε έπειτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής του εντολής που έχει λάβει μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για την πρόθεση του να επιστρέψει το απόγευμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή και να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Οι επικοινωνίες με Κουτσούμπα - Βελόπουλο

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά διαδοχικά με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. 

Αμέσως μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει τη  διερευνητική εντολή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – όπως προτάσσει το Σύνταγμα – θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του δώσει την δεύτερη διερευνητική εντολή. Αν δεν υπάρξει το περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης, τότε η εντολή περνάει στο τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Μετά τις επικοινωνίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης από Άρτα: «Η Ελλάδα είναι μία σκληρή χώρα για όλους όσους είναι έξω από το σύστημα»

Την περιοδεία του στην Ήπειρο συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση από την Άρτα. Κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο, ο Στέφαν...

Εντείνεται η σύγκρουση των κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών - Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωκάλπη

Μετά το Πάσχα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί «πατούν γκάζι» και ετοιμάζονται για τη «μάχη» της Ευρωκάλπης. Ο Κυριάκος Μητσο...

Φόρτωση άρθρων...