Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Έχουμε ενεργειακή επάρκεια, θα υποκαταστήσουμε το ρωσικό αέριο

Στα εγκαίνια του νέου σταθμού φυσικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως μέσα στους επόμενους 20 μήνες η Ελλάδα θα μπορεί να υποδεχθεί πολύ αυξημένες ποσότητες υγροποιημένου αερίου, 58,5 κυβικά μέτρα δυνατότητα αεριοποίηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε με αναφορά στην Ρωσία σημειώνοντας πως «οι εκβιασμοί της Μόσχας καθιστούν αυτή τη συνεργασία, όχι απλά αναγκαία, αλλά κατεπείγουσα. Η Ελλάδα έχει φροντίσει για τη δική της ενεργειακή επάρκεια και είναι πρόθυμη να συνδράμει και γειτονικά κράτη».

Εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU Αλεξανδρούπολης) πραγματοποιούνται με την παρουσία των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων χωρών και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η συνεργασία μας είναι φάρος με ένα διπλό σήμα: σύντομα θα μπορέσουμε να υποκαταστήσουμε το αέριο από ρωσικές πηγές, αλλά ταυτόχρονα οι χώρες μα είναι έτοιμες να αναλάβουν έναν νέο κομβικό ρόλο στον ενεργειακό χάρτη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους.

«Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα προσθέτει 155.000 κυβικά μέτρα και η νέα δεξαμενή στην Αλεξανδρούπολη 154.000 κυβικά μέτρα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Μαρινάκης: Να σταματήσει η τυμβωρυχία για τα Τέμπη - Ο Παππάς αποκάλυψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Να σταματήσει την τυμβωρυχία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ζήτησε από την Aντιπολίτευση ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας της Αντιπολίτευσης...

Φόρτωση άρθρων...