Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης για Ερντογάν: «Σηκώθηκα και του είπα πως ό,τι έχω θα στο πω κατά πρόσωπο» (βίντεο)

Ένα βίντεο που δείχνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να περιγράφει πώς αντέδρασε στις προκλήσεις Ερντογάν, στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα, ανήρτησε στο twitter δημοσιογράφος βρετανικού καναλιού. Δίπλα στον πρωθυπουργό, διακρίνεται στο βίντεο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο βίντεο ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει «Σηκώθηκα πάνω και του είπα ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο».

Η Ελλάδα δεν προκαλεί, αλλά απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση

Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, αλλά απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι χθες είχε την ευκαιρία ενώπιον των άλλων ηγετών να επαναλάβει και αυτά που είπε στον ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, «όταν η Τουρκία είναι αυτή η οποία θέτει ευθέως ζητήματα που αφορούν μέχρι και την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Κι ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε μία εκτόνωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που κλείνει την πόρτα του διαλόγου, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

«Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από αυτό το διάλογο μπροστά σε όλους τους ηγέτες να αντιληφθούν και οι συνάδελφοι μου ποιος είναι αυτός που προκαλεί, αυτός που υψώνει τους τόνους και ποια η χώρα που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς να κλείνει την πόρτα στο διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνουμε την πόρτα στις προκλήσεις, αφήνουμε ανοιχτό το παράθυρο στο διάλογο, είπε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Μπήκαν πονεμένοι άνθρωποι «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της Αριστεράς

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPE...

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές (ονόματα)

«Κλείδωσαν» οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 14 Απριλίου. ...

Φόρτωση άρθρων...