Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Kατάργηση των εκτρωματικών νόμων Φίλη, Μπαλτά, Γαβρόγλου (φωτορεπορτάζ)

Πολιτική

Το οραμά του για την παιδεια και τους νέους ανθρώπους παρουσιασε ο προεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 2ο προσυνεδριο του κόμματος, στην Πάτρα. “Η επόμενη γενιά ειναι το μέλημα μας, δεν πρέπει να ζήσουν χειρότερα απο οτι εμείς σήμερα.

Ολα αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μεσα στην κριση, τα μονα βιώματα τους ειναι βιώματα της κρίσης, ειναι παιδιά που αποκτούν γνωση με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποκτούσαμε εμείς . Σήμερα η γνώση ειναι προσβάσιμη απο ενα κινητό, αυτο που ξεχωρίζει αυτή τη γενιά, ειναι η επιθυμία τους για δυο πράγματα

Ευκαιρίες και αξιοκρατία” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε στην κυβερνηση για τους χειρισμούς της στο χώρο της παιδείας.

Για την ΝΔ απόλυτη προτεραιότητα είναι η κατάργηση του εκτρωματικού νόμου Φίλη, Μπαλτά , Γαβρογλου” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης και σημειωσε ότι η ΝΔ επιλέγει το δρόμο του ρεαλισμού και των προτάσεων απέναντι στο λαϊκισμό που εχει ταλανίσει τη χωρα.

“Ενας νέος στο Περιστέρι μου είχε πει οτι βλέπει τη ζωή του να περνά σαν ταινία και δεν μπορει να την επηρεάσει, αν παρακολουθούσε όμως την σημερινή συζητηση θα ηταν ποιο αισιόδοξος” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφερθηκε στο ζήτημα της αριστείας.

“Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα της αριστείας. Ειναι στάση ζωής, μια καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας για να γινει το καλύτερο που μπορει και αυτή την αριστεία θελουμε να επιβραβεύσουμε” σημείωσε , συμπληρωνοντας πως οταν μιλάμε για ευκαιρίες αναφερομαστε στους λίγοτερο προνομιούχους.

“Η παιδεία ειναι ο μόνος τρόπος που εχει ενα παιδί να αποκτήσει τα εφόδια και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά. Κανένα παιδί δε θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού. Θελουμε πιο αυτόνομα σχολεία.

Οι δάσκαλοι ξέρουν καλύτερα πως να ασκήσουν το δικο τους έργο . Θελουμε μια αξιολόγηση που δε θα ειναι τιμωρητική, Θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι και θα βοηθιούνται οι λιγότερο καλοί” επεσημανε ο προεδρος της ΝΔ, δινοντας το πλαισιο της αξιολογησης, όπως εκεινον την εννοεί στην εκπαίδευση.

“Θελουμε ελευθερα αυτόνομα σχολεία, με μεγαλύτερη δικαιοδοσία στους διευθυντές και όπου θα υπαρχει καλη συνεργασία μεταξύ δραστήριου συλλόγου γονέων. Ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε ελληνική περιφέρεια. Δεν ειναι ταξική πολιτική αυτο, ειναι το ανάποδο. Ειναι η δυνατότητα που δίνεται σε ενα φτωχό παιδί να μπει σε ένα σχολείο που θα αναπτύξει δυνατότητες. Αυτο δεν μπορει να γινει με κλήρωση αλλα με κάποια κριτήρια” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημειωσε ότι το σύστημα οικοδομήθηκε γύρω απο την λογική να παράγουμε πτυχιούχους για να διεκδικήσουν θέση και επίδομα στο δημόσιο.

“Αυτός ο κόσμος πέθανε” ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριακου Μητσοτάκη, που επεμεινε στην αξιολογηση λέγοντας ότι αυτή θα πρέπει γίνεται απο τους καλύτερους αλλά και απο εξωτερικούς αξιολογητές.

Ο κ.Μητσοτακης τάχθηκε υπέρ των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα σημειώνοντας όμως ότι θα πρεπει να δοθεί δυνατότητα και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα, να τα παρακολουθήσουν.

“Πρέπει να υπάρξει σύνδεση πρακτικής άσκησης με την αγορά εργασίας” είπε ο κ.Μητσοτακης που αναρωτήθηκε γιατι να μη δίνεται η δυνατότητα σε ενα φοιτητή του Πολυτεχνείου να περασει ενα εξάμηνο μεσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτακης μάλιστα έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί το άσυλο της ελεύθερης έκφρασης και όχι το άσυλο της ανομίας.

“Θα αγωνιστώ για την υπεράσπιση του ασύλου, αλλα άσυλο της ελεύθερης έκφρασης και οχι άσυλο της ανομίας. Κουμάντο στα πανεπιστήμια δε θα κάνουν οι μικρές μειοψηφίες επαγγελματιών με πολιτικές πλάτες, που θεωρούν οτι μπορούν να εκβιάζουν καθηγητές. Λέμε όχι στο μηχανισμό συγκάλυψης έκνομων συμπεριφορών” σημείωσε ο κ.Μητσοτακης που αναφέρθηκε και στην αντιμετωπιση της ακαδημαικής κοινότητας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Η αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ηταν αυτή που περίμενα, γιατι αφορα τον τροπο που κάνουν τη δουλειά τους” είπε ο κ.Μητσοτάκης που τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

“Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρις υποσημειώσεις αλλα οχι εις βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων.Μεχρι όμως να γίνουν ας ξεκινήσουμε απο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Κάποια μαθήματα και μεταπτυχιακά πρέπει να γίνονται στα αγγλικά” τόνισε ο προεδρος της ΝΔ ππου αναφέρθηκε στους αγώνες της ΔΑΠ.

“Τιμώ τους αγώνες της Δ.Α.Π στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αν δεν υπήρχε,τα πανεπιστήμια θα είχαν εκχωρηθεί σε συλλογικότητες άκρας αριστεράς. Θα πρέπει όμως να αλλάξει και η ίδια . Ηεκλογή εκπροσώπων να γίνεται απο ενιαίο ψηφοδέλτιο και δεν πρέπει να ψηφίζουν για πρυτανικές αρχές” .

Θα πρέπει να γίνει ένας μηχανισμός υγιούς πολιτικού προβληματισμού. Αυτο ειναι το όραμα μου για τη Δ.Α.Π του μέλλοντος και είμαι σίγουρος οτι θα εχω μαζι μου τη μεγάλη πλειοψηφία φοιτητών” τόνισε ο προεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Φόρτωση άρθρων...