Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Κερδίσαμε τις Εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό

«Αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN.

«Η απόφαση για τα 50 δισεκατομμύρια στην Ουκρανία πρέπει να ληφθεί», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN. Ακόμα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «θα ξεπεράσουμε το ουγγρικό εμπόδιο και θα προχωρήσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι υπάρχει μια εναλλακτική να κάνουμε τη συμφωνία οι 26 μας, δηλαδή χωρίς την Ουγγαρία, αλλά αυτό «θα είναι πιο σύνθετο και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο».

Πάντως, επισήμανε ότι «υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ουγγρικές επιφυλάξεις και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία».

Εκτενείς ήταν οι αναφορές για το μεταναστευτικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «ανοίξαμε νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το κρίσιμο είναι ποιος αποφάσιζε για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, δεν είναι οι λαθροδιακινητές που είναι υπεύθυνοι».
Επίσης, είπε ότι «αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα ότι, αν έρθεις στην Ευρώπη και δεν παίρνεις άσυλο, πρέπει να γυρίσεις πίσω».

Αναφορικά με τις διαδικασίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναθεώρησή τους, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά».

Όπως εξήγησε, «όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισεκατομμύρια κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φόρτωση άρθρων...