Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

«Θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες», τόνισε από την Καστοριά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση, όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Καστοριά. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία τόνισε: «Θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Δευτέρα από την  Καστοριά όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Όπως διεμήνυσε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός στους κατοίκους της Καστοριάς, η κυβέρνησή του θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους.

«Όπως στην πρώτη τετραετία υλοποιήσαμε τη δέσμευση για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, έτσι στη νέα τετραετία η κυβέρνηση, την οποία θα σχηματίσουμε, θα δεσμευτεί προγραμματικά για την ουσιαστική αύξηση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων που άρχισε ήδη να υλοποιείται από τις αρχές του 2023», αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας την αρχή που έγινε ήδη με τις αυξήσεις των συντάξεων. Ενώ ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στα προγράμματα για τη στέγαση των νέων.

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη" στις επόμενες εκλογές, διότι πρέπει να "απενεργοποιήσουν" τη "νάρκη" της απλής αναλογικής, λέγοντας πως οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες.

«Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη, αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες υλοποιήθηκαν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ειδικά για το νομό της Καστοριάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 50% στις ερχόμενες Εκλογές.

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει το δρόμο του διχασμού και είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει.

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση αυτή η προεκλογική περίοδος, ενόψει των εκλογών της άνοιξης, να αναλωθεί σε μία κοκορομαχία, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης που τελικά πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει αυτό το δρόμο θα την αφήσουμε μόνη της. Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον, θα λέμε στους πολίτες ότι προσπαθήσαμε, πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Θα μιλάμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030 σε κάθε περιφέρεια.

Θα αντιπαρατεθούμε και θα δούμε ποιος έχει πραγματικά σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο και ποιος θέλει μόνιμα να μας επιστρέφει σε διχασμούς.

Αυτοί οι οποίοι πολώνουν και διχάζουν είναι αυτοί που δεν έχουν να σας πουν απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε. Ούτε σχέδια για το μέλλον έχουν, ούτε όραμα για την Ελλάδα έχουν, ούτε μπορούν να φανταστούν μία Ελλάδα ισχυρή με αυτοπεποίθηση που θα στέκεται πρωταγωνίστρια σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν σήμερα χώρα στην Ευρώπη.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καστοριά

Τίποτε από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε ότι άλλη κυβέρνηση όλα αυτά τα οποία πετύχαμε θα τα ανέτρεπε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μία και καλή. Δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε».

 Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Αναφερόμενος στο νομό Καστοριάς, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο νομός θα έχει σημαντικό μερίδιο στα αναπτυξιακά έργα στη Δυτική Μακεδονία και έκανε ειδική αναφορά στην σήραγγα Κλεισούρας (που ενώνει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα), που όπως είπε η πρώτη υπογραφή για την κατασκευή της μπήκε πριν 30 χρόνια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και θα υλοποιηθεί τώρα.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι απέναντι στη φίλη Τουρκία εμείς ήμασταν οι πρώτοι πού τείναμε χείρα φιλίας όταν χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό, γιατί αυτό επιτάσσουν τελικά οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καστοριά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Καστοριά συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και στο κέντρο της πόλης τον υποδέχθηκαν μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ σπάμε ρεκόρ στις εκλογές, αλλά τώρα θέλω να κάνουμε νέο ρεκόρ, είπε ο πρωθυπουργός προς τους πολίτες.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε το μνημείο των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου Πόντιοι τραγούδησαν το τραγούδι «την πατρίδα μ’ έχασα». Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους, μπήκε σε καταστήματα συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καστοριά

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υφυπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καστοριά
Μητσοτάκης Καστοριά

 

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση
Μητσοτάκης Καστοριά

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για Πρωθυπουργό οι αναποφάσιστοι (κάρτες)

Την «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που έγινε για λογαριασμό του Open. Η μεγάλη πλειοψηφία της συγκεκριμένης μερίδας του ...

Φόρτωση άρθρων...