Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: «Μπόνους» μείωση στο τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Αναφορές στη Μέση Ανατολή αλλά και μια είδηση όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες είχε η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι: «Σε ότι αφορά το εσωτερικό η πυξίδα μας δείχνει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις. Όσα εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ παίρνουν την μορφή νόμου. Λαμβάνουμε μια σειρά μέτρων από την διασύνδεση επιτέλους των POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι τις ρυθμίσεις κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Πρέπει να δούμε κατάματα την στρεβλή εικόνα για να την αλλάξουμε. Δεν γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα και από τον κατώτερο μισθό.

Μίλησε για τολμηρή κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης και αύξησης των δημοσίων εσόδων. Από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα που δεν μπορεί να είναι κατώτερο του κατώτατου μισθού. Αποκτούν ωστόσο και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την φορολογική τους συνέπεια. Παράλληλα όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται από το 2024 αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος για τους άλλους η έκπτωση θα είναι 25%. Το επισπεύδουμε αντί να εφαρμοστεί από το 2025 γιατί εμπιστευόμαστε τη λογική και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος».

Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή είπε:

«Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται στην σκιά της εντεινόμενης αναταραχής στη γειτονιά μας. Ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή η Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και διαχωρίζει ωστόσο την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Σε ότι αφορά την συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Κύπρος και πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εξετάζουμε την διόδους ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα μέσω θαλάσσης ενώ υποστηρίζουμε σταθερά μια σταθερή λύση του παλαιστινιακού ζητήματος στην λογική των δυο κρατών και συνομιλούμε με όλους τους εμπλεκόμενους.

Γνωρίζετε επίσης τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανα με αιχμή την αύξηση κονδυλίων για τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό».

Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα θα εξεταστούν 4 μέτρα με πρώτο και σημαντικότερο την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα. Αυτά όπως είπε αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης και γι αυτό γίνεται αυτή η παρέμβαση.

Θα μιλήσει ο υπουργός και για τις μεγαλύτερες εκπτώσεις στο ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες και χωρίς περιουσιακά κριτήρια, για το πρόγραμμα Απόλλων για τις ανάγκες νοικοκυριών και κοινοτήτων μέσω ΑΠΕ αλλά και παρεμβάσεις για την μάστιγα των ρευματοκλοπών.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή με το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης και αυτό πρέπε...

Φόρτωση άρθρων...