Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσει η αδειοδότηση με τo νόμο Παππά

Πολιτική

Σε επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά να μην προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών με τον νόμο Παππά.

Οπως εξηγεί, εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

Συνεπώς, υπογραμμίζεται στην επιστολή της ΝΔ την οποία υπογράφει ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής.

Η ΝΔ στην επιστολή της προς το ΕΣΡ, επισυνάπτει πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται κυριολεκτικά μετέωρη καθώς τα μέλη του Συμβουλίου διαμαρτύρονται για μειώσεις στις απολαβές τους.

Μάλιστα χθες, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Θέτουμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία

Στην εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων των ηλεκτρικών λεωφορείων που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα. Ο Πρωθυπουργός πήγε στο αμαξο...

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για μήνυμα Ερντογάν: Ο κ. Μητσοτάκης θα σιωπήσει απέναντι σε αυτή την πρόκληση;

«Σε ένα προκλητικό του μήνυμα την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε πως σαν σήμερα άναψε ‘η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας κ...

Φόρτωση άρθρων...