Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω για την πανεπιστημιακή αστυνομία - Είναι αυτονόητο το δικαίωμα της ασφάλειας

Στην πανεπιστημιακή αστυνομία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως η Κυβέρνηση δεν θα κάνει «ούτε βήμα πίσω».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές και πως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στο δίλημμα «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα» συντάσσεται με το αυτονόητο και με την άποψη της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Δεν γίνεται να έχουμε εστίες κατάληψης μέσα στα πανεπιστήμια, δεν γίνεται να έχουμε οργανωμένες ομάδες, που κατά κανόνα συγκροτούνται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, να ασκούν βία εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Η Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έχει ήδη εκπαιδευτεί, αναμένουμε αυτή τη στιγμή την τελική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που θα διέπει τη λειτουργία της, είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τις Πρυτανικές Αρχές και εκτιμώ ότι εντός του καλοκαιριού οι Ομάδες αυτές θα εγκατασταθούν εντός των Πανεπιστημίων.

Έτσι ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι όταν ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τον Σεπτέμβριο, να μπορούμε να παρέχουμε στους φοιτητές, στους καθηγητές, στους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο το αυτονόητο δικαίωμα της ασφάλειας: να μπορούν να κινούνται εντός του χώρου του πανεπιστημίου χωρίς να αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από κανέναν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...