Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης σε επενδυτές: Δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη, όπου έχει μεταβεί για τη 78η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). 

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol, όπου συζήτησαν για επενδύσεις.

Οι επενδυτές συνεχάρησαν τον Πρωθυπουργό για τη νέα εκλογική νίκη και την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας με έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας πως η χώρα μας δεν αποτελεί μόνο κόμβο και σημείο εισόδου ενέργειας, αλλά επιδιώκει να μετατραπεί και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρόμου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας για επενδύσεις

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. 

Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του σχολίασε ότι «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

«Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol, συζητήσαμε για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ: Στο επίκεντρο Ανατολική Μεσόγειος και Ουκρανία

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων για την Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι  σήμερα στις 19:30 ώρα Ελλάδος ο Πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale, ενώ στις 00:45 ώρα Ελλάδος θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...