Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν έχω μιλήσει με τον Σούνακ, άφησα πίσω μου το συμβάν

Πολιτική

Στο Bloomberg παραχώρησε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται για το συμβάν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, την οικονομία της χώρας μας και το μεταναστευτικό.  

«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το unfair του Βρετανού ομολόγου του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή τους.

Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη.

Σχολίασε ακόμα, ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει, για κάτι που αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου και πως οι σχέσεις με την Ελλάδα και τη Βρετανία έχουν μια μακρά παράδοση.

Μεταξύ άλλων για την οικονομία τόνισε, ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας βοήθησε τη δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδας με χαμηλότερα επιτόκια.

Όπως σημείωσε, η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική καταγράφοντας αύξηση στην ανάπτυξή της. Ειδικότερα, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και θα τη διατηρήσει και τα επόμενα χρόνια.

O κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Σε ότι αφορά στην πράσινη μετάβαση ο πρωθυπουργός είπε: «Πάρα πολλά θα είναι τα ωφελήματα από την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα, σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τις ΑΠΕ για να μειώσουμε το κόστος στην χώρα μας.

Σε ότι αφορά τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΕ. «Η ΕΕ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας μόνοι μας. Στην ναυτιλία είμαστε οι ηγέτες και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υπονομεύσουμε την ανάπτυξη της ναυτιλίας.

Σκοπός μας αλλά και ο τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε είναι να δώσουμε τα σωστά κίνητρα και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία».

Στην ερώτηση για το πώς η Ελλάδα ενώ θέλει να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας, να αυξήσουμε την παραγωγή, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες - Εξοργιστική η κομματική εργαλειοποίηση της τραγωδίας

Στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά». Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ποτέ ο ίδιος δεν σκέφτηκε να ερ...

Υπουργικό Συμβούλιο: Όλα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση – Οι εισηγήσεις των υπουργών

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Έπειτα από την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού τον λόγο πήραν οι υπουργοί οι...

Πιερρακάκης: Βάζω φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου πως το νομοσχέδιο θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Παρέμβαση έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επεξεργασία των άρθρων του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθ...

Φόρτωση άρθρων...