Πέμπτη
07 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες, έρχονται περισσότερα καλά νέα

Πολιτική

«Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία» σχολίασε στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας 'ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες' από το 2019 και ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων 'είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg'» σημειώνει στο tweet του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.

Ο κ.Μητσοτάκης καταλήγει επισημαίνοντας ότι είναι «καλά νέα και περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα».

Το Bloomberg, αναφερόμενο στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύει κείμενο στο οποίο επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της:

«Με την αποτροπή του Grexit, μαντέψτε ποιανού το χρέος υπεραποδίδει; Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας επικυρώνεται στο χαμηλό κόστος δανεισμού της, το οποίο είναι κάτω από τον μέσο όρο των δανειοληπτών επενδυτικής βαθμίδας οπουδήποτε στον κόσμο» αναφέρει συγκεκριμένα στον τίτλο του σχετικού κειμένου το Bloomberg.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Tα μηνύματα για τα Ελληνοτουρκικά

Σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τρία αεροσκάφη, τρία δικά του αυτοκίνητα και πολυπληθής συνο...

Φόρτωση άρθρων...