Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια» (Photos)

Συνεχίζεται η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη. Μετά το Λασίθι και ειδικότερα τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Ηράκλειο.  

«Στις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα δυνατή και ενωμένη και ηττήθηκαν αυτοί που την βλέπουν σκοτεινή και διχασμένη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας της διήμερης περιοδεία του στο νησί.

«Νίκησαν αυτοί που σας μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που δεν κρύφτηκαν στις δυσκολίες, αυτοί που σας μίλησαν τεκμηριωμένα. Αυτοί που σας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα συγκροτημένο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Και ηττήθηκαν αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και στα παραμύθια τα οποία δοκιμάσαμε, τα απορρίψαμε και τα ξαναπορρίψαμε. Και τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει υποστεί κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά ακόμα και τώρα, μετά τις εκλογές δεν έμαθαν απολύτως τίποτα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και για την επιλογή της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «σήμερα, αν δεν είχαμε την απλή αναλογική, η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία». «Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της ΝΔ επειδή όπως είπε έκαναν το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη γαλάζια.

«Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες και τον τόπο μου τα Χανιά με 21 μονάδες διαφορά» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι σίγουρος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκεί πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πάντως ότι ο ίδιος ανέμενε αυτή τη διαφορά. «Κάποιοι μπορεί να αιφνιδιάστηκαν αλλά εγώ έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων την στήριξή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του:

«Η Ελλάδα έγινε και θα παραμείνει μπλε και στις εκλογές του Ιουνίου. Η ΝΔ ήταν πρώτη στις λαϊκές συνοικίες και στους νέους.

Η νίκη μας όμως είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου. Τότε θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας.

Στην χώρα μας δεν υπάρχει άλλη πρόταση εξουσίας. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διακυβέρνησης. Πρέπει λοιπόν το βράδυ των εκλογών να έχουμε γεμίσει τις κάλπες με ψηφοδέλτια της ΝΔ. 

«Επιμένω στην ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση. Είδατε για παράδειγμα τι έγινε με την κυβερνοεπίθεση που δεχθήκαμε στις εξετάσεις. Οι απειλές είναι πολλές και είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας ...».

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε πάνω από 5 κόμματα και να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, είπε. Πρέπει να έρθουν και καινούριοi να μας ψηφίσουν γιατί στην χώρα δεν υπάρχει άλλη δύναμη προοπτικής.

Στις εκλογές αυτές τόνισε δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση και ζήτησε από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές να δώσουν τη μάχη απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού για να έχει η χώρα στις 25 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ.

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια και έχει πρόγραμμα που στρέφει κυρίως την προσοχή του στους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους αδύναμους και είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και του Ελευθερίου Βενιζέλου και όχι κάποιοι που την εκμεταλλεύτηκαν για πολλές δεκαετίες. Είμαστε πλέον έτοιμοι την επόμενη των εκλογών να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας».

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»

Αναφέρθηκε επίσης και στην Τουρκία λέγοντας: «Κάλεσα πριν από λίγο τον Τούρκο Πρόεδρο τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του είπα ότι προσβλέπω και προσδοκώ για μια νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις γιατί η χώρα μας πάντα είναι διατεθειμένη να τείνει χείρα φιλίας χωρίς όμως ποτέ να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας. Μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστώ με την Τουρκία με μια χώρα που έχει αναθεωρητική ατζέντα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στις 25 Ιουνίου πάμε να πανηγυρίσουμε για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. «Νωρίς νωρίς στις κάλπες. Η νεολαία πρώτα να ψηφίσει και μετά να πάει για μπάνιο» είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»
Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»

 

Μητσοτάκης: «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τον Μητσοτάκη - Πώς σχολιάζουν την επίσκεψη στην Τουρκία

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει και της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Μάιο στην Άγκυρα, όπου στην ατζέντα θα βρίσκετ...

Φόρτωση άρθρων...