Τετάρτη
28 Ιανουαρίου 2026

Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου (Videos&Photos)

Πολιτική

Ξεκίνησε το πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί απευθυνόμενος στα Επιμελητήρια είπε πως «βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι όλοι θα έχουν μέρισμα στα οφέλη της ανάπτυξης και πρωτίστως η νέα γενιά.

Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την ανακοίνωση σημαντικών μέτρων για την οικονομία, απόψε το βράδυ, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, λέγοντας μάλιστα: «θα ακούσετε ενδιαφέροντα πράγματα».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επαφές υπουργών με το τραπεζικό σύστημα, με σκοπό τη πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό.

Επίσης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση βλέπει στα Επιμελητήρια συνεργάτες στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε τον Κυριάκος Μητσοτάκη για την παρουσία του και είπε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός παραβρίσκεται στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

Στην τελετή αγιασμού ο πρωθυπουργός

Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, τελέστηκε ο αγιασμός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού, ο Μητροπολίτης Άνθιμος ευχήθηκε «καλή έκθεση» χαρακτηρίζοντας την γιορτή για την Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μητσοτάκης να απαντά: «Ευχαριστώ που με μνημονεύετε».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε, στις 20:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο "Βελλίδειο" Συνεδριακό Κέντρο. Την Κυριακή στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο για τη στεγαστική κρίση ζητά από την Κομισιόν ο Γιώργος Αυτιάς

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου στέγασης για την παρακολούθηση της στεγαστικής κρίσης και τη συλλογή αξιόπιστων δεδομένων,ζητά με ερώτησή του προς τον Επίτροπο Στέγασης και...

Μαρινάκης: Στόχος η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν να γίνει τον Φεβρουάριο

Στην επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Άγκυρα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλ...

Φόρτωση άρθρων...