Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για ένταξη στην Ε.Ε., είναι μια από εμάς (εικόνα)

Πολιτική

Υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες μετά από αίτημα της Ουκρανίας ώστε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το λαό της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ΕΕ- είναι μια από εμάς».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ χαιρέτισε την έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Γκόμελ. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα, χαιρετίζουμε τη συνάντηση», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Ζοσέπ Μπόρελ επεσήμανε ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. 

«Αυτό το θέμα δεν είναι στην τρέχουσα ατζέντα. Πρέπει να εστιάσουμε τώρα σε πιο πρακτικά πράγματα. Πρέπει να διατυπώσουμε μια απάντηση τις επόμενες ώρες, όχι τα χρόνια. Η Ουκρανία έχει ευρωπαϊκές προοπτικές, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε τον επιτιθέμενο», ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρή πρόκληση από τον Ερντογάν η μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας

«Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς με μοναδικά στον κόσμο βυζαντινά ψηφιδωτά, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέ...

Φόρτωση άρθρων...