Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: «Υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα θαλάσσια πάρκα, που θέλει να δημιουργήσει η χώρα μας σε Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος. 

Μιλώντας σε συνέντευξή του την οποία παραχώρησε στον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η οποία θα μεταδοθεί το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει τα όσα θετικά έχουν επισυμβεί τους τελευταίους μήνες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Σίγουρα η Τουρκία δεν έχει αλλάξει κάποιες από τις βασικές της θέσεις. Όμως μην χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Και ποια είναι η μεγάλη εικόνα; Ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη από την μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Νομίζω και οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να έχουμε μπελάδες με την Τουρκία. Ούτε να είμαστε σε διαρκή ένταση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Φόρτωση άρθρων...