Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στη Ρώμη για την ενεργειακή κρίση

Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής στις Βερσαλλίες στη Γαλλία δεν έλαβε οριστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Το θέμα της ενεργειακής κρίσης είναι πολύ σημαντικό, καθώς πλήττονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Για αυτό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να επιμείνει σε αυτό το θέμα, σε στενό συντονισμό με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Ρώμη τις επόμενες ημέρες με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και Πορτογαλίας Πέδρο Κόστα, προκειμένου να προσέλθουν στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου με ενιαία γραμμή. 

Ελλάδα και Ισπανία ήταν εξ αρχής στην ίδια γραμμή για γενναίες παρεμβάσεις στο σκέλος του κόστους του αερίου, αλλά και της ηλεκτρικής ενέργειας, με τον Μάριο Ντράγκι να κινείται σε παρόμοιο μήκος κύματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί να προτείνει τα άμεσα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυρών και επιχειρήσεων τις επόμενες εβδομάδες και μένει να φανεί, αν θα προλάβει να το κάνει πριν την επικείμενη Σύνοδο, μιας και υπάρχει πανευρωπαϊκή πίεση για αποφάσεις. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε αυτό το περιβάλλον μάλλον απροθυμίας για απότομες κινήσεις που αποτυπώθηκε στις Βερσαλλίες, η ελληνική πρόταση των 6 σημείων που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με αιχμή το πλαφόν στη χονδρική τιμή του αερίου, «περπάτησε» και θα συναξιολογηθεί από την Κομισιόν για το τελικό πακέτο που θα προτείνει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές για ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργο να ζητούν συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια όσοι ευαγγελίζονται λεφτόδεντρα

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει η Κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι στα λεγόμενα του Σωκράτη Φάμελλου που κατέθεσε πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια θα α...

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν – Τι συζήτησαν

Με τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Αντικείμενο της συνομιλίας του ήταν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με τ...

Φόρτωση άρθρων...