Τρίτη
24 Μαρτίου 2026

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Βουλή το αίτημα απαλλαγής τελωνειακών υπαλλήλων από τα διόδια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της επιβάρυνσης των τελωνειακών υπαλλήλων με τέλη διοδίων κατά τη μετακίνησή τους για υπηρεσιακούς λόγους, ο Τάσος Μπαρτζώκας, καταθέτοντας σχετική Αναφορά προς τα αρμόδια υπουργεία.

Η αναφορά βασίζεται στην επιστολή της 2ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας, η οποία αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να επιβαρύνονται με το κόστος διοδίων κατά τη μετάβασή τους σε Μεθοριακούς Σταθμούς.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας,, η φύση της εργασίας των τελωνειακών υπαλλήλων, που περιλαμβάνει καθημερινές μετακινήσεις, βάρδιες και έκτακτους ελέγχους, καθιστά την επιβάρυνση αυτή ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως όταν οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με ιδιωτικά οχήματα. 

Παράλληλα, τονίζεται ότι για σειρά ετών οι τελωνειακοί υπάλληλοι αναγνωρίζονταν ως «ειδική κατηγορία χρηστών», χωρίς αντίστοιχη επιβάρυνση. Με την παρέμβασή του, ο Τάσος Μπαρτζώκας καλεί τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν τη δυνατότητα θέσπισης σχετικής ρύθμισης ή άλλης διοικητικής πρόβλεψης, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των τελωνειακών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα αρμόδια υπουργεία, με στόχο την εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Με τα μέτρα καλύπτονται τα 3/4 της κοινωνίας - Επιστρέφουμε όλη τη ζημιά

«Πάμε με μια λογική μιας πρώτης παρέμβασης, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθούμε τις εξελίξεις», είπε για τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέ...

Φόρτωση άρθρων...