Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

«Ναι» Μητσοτάκη σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα διαδικαστικά των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου. Η κόντρα ξεκίνησε πριν την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται debate και δημοσκοπήσεις. 

Σήμερα, μετά την παραλαβή-παράδοση στο υπουργείο Εσωτερικών, με την Καλλιόπη Σπανού -που ορκίστηκε χθες- να αναλαμβάνει υπηρεσιακή υπουργός στη θέση του Μάκη Βορίδη, θα οριστεί η πρώτη συνεδρίαση, όπου θα διαφανούν οι προθέσεις όλων των κομμάτων, κυρίως για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες να γίνουν δύο debate -ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη-, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να απαντά «θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική». 

Η θέση που έχει εκφράσει δημοσίως έως τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση, οργανωμένη, που θα εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα, η οποία θα σέβεται τους κανόνες που πολιτικά και θεσμικά ισχύουν κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορέσει να αξιοποιήσει και αυτές τις συζητήσεις, για να ενισχύσει, να βγάλει τα συμπεράσματά της και να απαντήσει σε όποια ερωτήματα έχει».

Η ερμηνεία αυτής της τοποθέτησης είναι ότι πρόθεση είναι να γίνει τουλάχιστον ένα debate στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε όλοι να έχουν την ίδια ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις και να κριθούν από τους πολίτες. 

«Στην προεκλογική περίοδο πρέπει να δοθούν ίδιες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη. «Άλλωστε, η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει, τώρα, να μάθει ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα, καθώς έχει εμπειρία από την κυβερνητική θητεία των δύο και έχουν αντιπαρατεθεί στη Βουλή πάνω από 90 ώρες, στο μεγαλύτερο debate που θα μπορούσε να υπάρξει», υποστηρίζει άλλη πηγή.

Το άνοιγμα Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Την πίεση προς τους ψηφοφόρους του Κέντρου αυξάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας άνοιγμα σε όσους σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ. 

Τα τελευταία στοιχεία των μετρήσεων που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ανακτήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απώλειες που σημείωσε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς συσπειρώνονται όσοι ήταν αποφασισμένοι να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις Εκλογές και είχαν μετακινηθεί προσωρινά στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων. 

Κεντρικό στόχο αποτελεί, πλέον, η προσέγγιση αυτών που είχαν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019 δημιουργώντας το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αλλά σταδιακά απομακρύνθηκαν χωρίς όμως να έχουν γυρίσει τελείως την πλάτη τους. «Απευθύνομαι στους φίλους μας που ενδεχομένως να σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ να τους πω να σκεφτούν πολύ καλά την επιλογή τους, διότι μπορεί να καταλήξουν, ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, να τους προκύπτει Τσίπρας από την πίσω πόρτα», δήλωσε χθες στο Ρέθυμνο και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το οποίο, τελικά, θέλουν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...