«Nαι» στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς είπαν τελικά και οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Ειδικότερα, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 146 ψήφους σε σύνολο 243 η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς, μετά από πολύωρες ζυμώσεις και τροποποιήσεις.
Απών από την ψηφοφορία ήταν μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ από κει και πέρα "όχι" ψήφισαν 35 βουλευτές, ενώ 62 ψήφισαν "παρών".
Οι αλλαγές στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς έγιναν με στόχο αυτή να γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες.
Μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, η τροπολογία προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία όσων:
- ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)
- παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)
Από την τροπολογία ο Σταύρος Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.
Δείτε την τροπολογία όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης:


Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις