Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ν.Δ.: Το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου

Σήμερα το απόγεμα αναμένεται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ωδείο Αθηνών. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή το κυβερνητικό στρατόπεδο επανέρχεται στη μάχη των Ευρωεκλογών.

Ερωτηματικό αποτελεί αν θα είναι υποψήφιος ο έγκλειστος στις φυλακές Χειμάρρας ομογενής δήμαρχος Φρέντι Μπελέρης. Η περίπτωσή του έχει εξελιχθεί σε …θρίλερ, με διαρκείς εναλλαγές, καθώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο. Όμως,τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Θανάση Νέζη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κοινοποιήσει στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. 

Ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις: αφενός, τη συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη, με το σκεπτικό ότι εκφράζει μεγάλο μέρος της «παραδοσιακής» βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου τη μη συμπερίληψη του, καθώς έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό. 

Αυτή τη γραμμή εκφράζουν, κυρίως, παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Σε κάθε περίπτωση, οι δυσκολίες για την υπόθεση Μπελέρη είναι πολλές και ίσως το γεγονός ότι ακόμα και στο στενό του περιβάλλον δεν έχουν μια οριστική απάντηση, έχει τη σημασία του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η ενδεχόμενη προσθήκη της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα εννιά κενά στο παζλ και μένει να φανεί αν θα προστεθεί και αυτό του Φρέντι Μπελέρη. 

Αναμένονται δύο ακόμα υποψηφιότητες από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Ανδρέα Ζαμπούκα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας Θεόφιλου Καραχάλιου

Υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...