Σε νέα πρόκληση για την Αγία Σοφία προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών όπως αρμόζει στον πορθητή Μωάμεθ».

Ακόμα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Τα πιόνια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτούς τους βρώμικους υπολογισμούς δεν έλειψαν ποτέ. Υπήρχαν χθες υπάρχουν και σήμερα, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ακόμη και το γεγονός ότι ανοίξαμε ξανά την Αγία Σοφία, το όνειρο των γενεών, ως τζαμί όπως αρμόζει τον πορθητή Μωάμεθ , είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έπαιξε και με το αντιιμπεριλιστικό κοινό του, όπως συνηθίζει, καθώς ανέφερε: «Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη χώρα μας δεν έλειψαν ποτέ. Τα πιόνια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτούς τους βρώμικους υπολογισμούς δεν έλειψαν ποτέ, υπήρχαν χθες υπάρχουν και σήμερα».