Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Νέα απαράδεκτη επίθεση της Ρωσικής Πρεσβείας στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Πολιτισμός

Με ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα επιτίθεται με απαράδεκτο τρόπο στο υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να ανασταλεί στην Ελλάδα οποιαδήποτε υλοποίηση εκδηλώσεων από ή με τη συνεργασία ρωσικών πολιτιστικών οργανισμών.

Η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για «μια άλλη κίνηση, ακριβώς στο βηματισμό της αντιρωσικής πολιτικής της Δύσης».

Υπενθυμίζεται πως ακυρώνονται συνεργασίες των ελληνικών πολιτιστικών οργανισμών με Ρώσους φορείς, ως αντίδραση στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού. Ματαιώνονται, έτσι, η αναμετάδοση της «Λίμνης των Κύκνων» του Μπαλέτου Μπολσόι από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η συναυλία «The Moscow Soloists» στο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου ενημέρωσαν χθες τους εποπτευόμενους φορείς να ανασταλεί «οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση συνεργασίας» με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Έτσι γίνεται και η Ελλάδα μέρος του κύματος των καλλιτεχνών, διανοουμένων και οργανισμών που απομονώνουν τη Ρωσία στο επίπεδο των τεχνών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλοί επιστήμονες διάβασαν σε πάπυρο πώς πέρασε ο Πλάτωνας το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πλάτωνα ρίχνουν προσφάτως αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα παπύρων, τα οποία θάφτηκαν κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας μετά την...

Συγκλονίζει ο Σταμάτης Φασουλής για την Άννα Παναγιωτοπούλου – «Γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο»

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου, ο Σταμάτης Φασουλής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη σπουδαία ηθοποιό με την οποία όπως ανέφερε «γεννήθηκαν μαζί στο θέατρ...

Φόρτωση άρθρων...