Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Νέα δημοσκόπηση: Μια «ανάσα» από την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία (κάρτες)

Πολιτική

Στις 9,2 μονάδες αποτυπώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Marc, και φτάνει στις 9,5% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

dim

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα η Νέα δημοκρατία συγκεντρώνει 37,1% που ισούται με 147 έδρες στην βουλή. Η διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 10 μονάδες με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 26,6%. Στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα ποσοστό κοντά στο 13,7% που θα του δώσει 44 έδρες. Τέλος, το ΚΚΕ παραμένει στα ποσοστά του δηλαδή στο 6,3% με 21 έδρες ενώ η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 5,6% με 18 έδρες. Τέλος το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μπαίνει στην βουλή με ποσοστό 3,2% και 11 έδρες.

dim

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα επί μέρους στοιχεία της δημοσκόπησης, καταγράφεται η μεταστροφή της κοινής γνώμης σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, με την πλειοψηφία (57,7%) να συμφωνεί με την πρόθεση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Ένα μήνα νωρίτερα μόλις το 26% εκτιμούσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την επόμενη άνοιξη, (το 67% προέβλεπε κάλπες εντός του φθινοπώρου).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (51,9%) θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανότερο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 29,1%.

Κυρίαρχο ζήτημα για τους πολίτες παραμένουν οι ανατιμήσεις (75,9%), ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά (29%), ο πόλεμος στην Ουκρανία (23,9%) και η αντιμετώπιση της πανδημίας (20%).

dim

Άξιο αναφοράς είναι ότι το 52,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγή επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μόλις το 17,5% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

dim

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είναι εφικτό ακόμα και να κόψουμε το νήμα πρώτοι στις Ευρωεκλογές – «Δουλευταράς» ο Μητσοτάκης

Την πόρτα του σπιτιού του στα προάστια της Νέας Υόρκης άνοιξε στο Down Town ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως επιθυμεί εκδίκηση «απέναντι στην αδικία». Σε μι...

Φόρτωση άρθρων...