Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «άδειασμα» του Ξανθού για τις «VIP ΜΕΘ»

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πυροδοτήσει η απόφαση του τομεάρχη υγείας του κόμματος, Ανδρέα Ξανθού, να πάρει αποστάσεις από τις φαιδρές καταγγελίες του κόμματος του περί «ρεζερβέ ΜΕΘ για υψηλά πρόσωπα».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra ο πρώην υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης Τσίπρα ανέφερε πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 440 ΜΕΘ και παρέδωσε 570, μέσα σε συνθήκες μνημονίων, ενώ το πρόβλημα σήμερα είναι η ανεπαρκής στελέχωση.

Ο παρουσιαστής Γιώργος Μελιγγώνης ρώτησε τον Ανδρέα Ξανθό: «Πριν πάμε λοιπόν στη στελέχωση των ΜΕΘ γιατί και αυτό είναι μία μεγάλη συζήτηση να πάμε στις καταγγελίες των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ και θέλω να σας ρωτήσω επειδή και εσείς είστε στα νοσοκομεία δεν τελείωσε η σχέση σας είστε νοσοκομειακός γιατρός δεν τελείωσε η σχέση σας με τα νοσοκομεία επειδή φύγατε από την οδό Αριστοτέλους μπορεί να υπάρχουν 47 ή λιγότερες, περισσότερες δεν ξέρω κλίνες ΜΕΘ λειτουργικές που να τις κρατάνε καβάτζα;»

Ο πρωην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε για τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για «VIP ΜΕΘ»: «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματεία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας».

Είναι χαρακτηριστικό πώς δύο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες σήμερα κάνουν πρωτοσέλιδο τις αστειότητες του ΣΥΡΙΖΑ περί «VIP ΜΕΘ».

Πλεύρης: «Ελεεινό ψεύδος η επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ» 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα καταγγέλθηκαν περί «επιλογής ασθενών» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Αυτό το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ.

«Άρα, αυτός που κατήγγειλε ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP, στην πραγματικότητα κατηγορεί γιατρούς που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα. Είναι ψευδέστατο και επειδή εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο ψεύδος, οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε», είπε ο υπουργός Υγείας στον Αντώνη Σρόιτερ.

«Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλονται γιατροί που δίνουν αγώνα αυτή τη στιγμή ότι δήθεν είναι σε συνεννόηση με κάποιους τρίτους για να κρατούν κλίνες ΜΕΘ και ότι παίρνουν εντολές από πολιτικούς προϊστάμενους για το ποιοι ασθενείς θα μπουν και ποιοι δεν θα μπουν», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Όσοι κάνουν αυτές τις καταγγελίες, μάλλον έχουν συνηθίσει να μη βρίσκονται σε χώρους εργασίας που δίνουν τη μάχη οι γιατροί, αλλά να βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Οφείλω να πω ότι πληροφορήθηκα πως πήρε απόσταση η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από τις συγκεκριμένες καταγγελίες και είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ακριβώς γιατί είναι γιατρός», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Μπήκαν πονεμένοι άνθρωποι «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της Αριστεράς

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPE...

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Φόρτωση άρθρων...