Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Νέα περίοδος για το ΚΙΝΑΛ - Οι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη

Στις 11:00 η διαδικασία για την παράδοση - παραλαβή από τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Μία νέα περίοδος ξεκινά από σήμερα για το Κίνημα Αλλαγής. Στόχοι του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, είναι να προστατεύσει και την επόμενη ημέρα την ενότητα του κόμματος αλλά και να καταφέρει να «μεγαλώσει» το κόμμα.

Στις 11 σήμερα το πρωί, ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα μεταβεί ξανά στην Χαριλάου Τρικούπη για την διαδικασία παράδοσης παραλαβής από τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Έπειτα ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα πιάσει δουλειά. 

Από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής επικρατούσε ενθουσιασμός στην Χαριλάου Τρικούπη, εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής που καταγραφόταν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών. Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες αλλά και τον πήχη που είχαν θέσει τα επιτελεία των δύο υποψηφίων. Όταν «έσπασε» το φάσμα των 200.000 ψηφισάντων οι πρώτοι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, υπήρχε ευφορία και τεράστια αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της κάλπης. Ακόμη και οι πιο επιφυλακτικοί, αντιλαμβάνονταν ότι η νίκη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα ήταν μεγάλη και καθαρή, αφού ήδη είχε εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο ένα σαφές προβάδισμα.

Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Γιώργος Τσολιάς και Βασίλης Πανάγου, από το απόγευμα μελετούσαν την χωροταξία στην Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να στήσουν το βήμα από το οποίο θα εκφωνούσε τον λόγο του ως νέος πρόεδρος ο ευρωβουλευτής. 

Όταν έκλεισαν οι κάλπες και ξεκίνησε η ροή των αποτελεσμάτων από το πρώτο περίπου 15% ήταν φανερό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχε εξασφαλίσει μια ισχυρή εντολή.

Λίγη ώρα αργότερα, κατέφθασαν στην Χαριλάου Τρικούπη δεκάδες φίλοι και υποστηρικτές του προέδρου, κυρίως κάτω των 40 ετών. Στα χέρια τους κρατούσαν σημαίες του ΠΑΣΟΚ αλλά και κάποιες στις οποίες αναγράφεται το προεκλογικό σύνθημα του Νίκου Ανδρουλάκη #mazi. Στα ηχεία έπαιζαν το τραγούδι που θεωρείται ύμνος του κόμματος «Καλημέρα ήλιε, καλημέρα». Αυτοκίνητα που περνούσαν απέξω πατούσαν την κόρνα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του κόμματος.

Μετά τις 22:30 με θριαμβευτικό τρόπο συνοδευόμενους από συνεργάτες του όπως, ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Παναγιώτης Βλάχος αλλά και οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Απόστολος Πάνας και ο νέος πρόεδρος του κόμματος έφτασε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οι οπαδοί του τον υποδέχθηκαν με συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό!», «η γη να τρέμει ο ήλιος ανατέλλει», «στα χέρια σου κρατάς το μέλλον μιας γενιάς», ήταν μεταξύ άλλων τα συνθήματα που ακούστηκαν. Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του αποχώρησε μαζί με του συνεργάτες του και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του στην οδό Ιπποκράτους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε μαζί με φίλους, μέλη της οικογένειας του, συνεργάτες και μέλη του κόμματος να γιορτάσει την νίκη του σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο- στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μαντζάρου. 

Το στενό πλημμύρισε από κόσμο ενώ ακούγονταν κρητικά τραγούδια, το γνωστό «Καλημέρα ήλιε», καθώς και άλλα άσματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Φόρτωση άρθρων...