Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Νέα πρόκληση από Ακάρ: «Προκαλούν ρωγμές στο ΝΑΤΟ οι συμμαχίες της Ελλάδας»

Πολιτική

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από την Τουρκία και ειδικότερα από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος και αναφέρει πως «οι συμμαχίες της χώρας μας θα προκαλέσουν ρωγμές στο ΝΑΤΟ».

Σε συνέντευξή του στη Hurriyet, ο Ακάρ αναφέρει ότι δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου», ενώ συνεχίζει τις προκλήσεις λέγοντας ότι «στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους».

«Η Άγκυρα αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε ο Τούρκος πολιτικός και στρατιωτικός εκτοξεύοντας τα πυρά του και προς τη Γαλλία, κάνοντας σφοδρή κριτική για τη διμερή σχέση της με την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι η Γαλλία επιχειρεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στη χώρα μας.

Νέα πρόκληση και από Ερντογάν


Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλλει νέες σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο «είτε το θέλετε είτε όχι».

«Είτε το θέλετε είτε όχι εμείς θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανα τα οποία διαθέτουμε, θα κάνουμε και περισσότερες σεισμικές έρευνες. Έτσι και στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο θα εντοπίσουμε οτιδήποτε υπάρχει και θα το εξορύξουμε», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Υπερσύγχρονο - Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους

Tο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο γενικό νοσοκομείο στην...

Φόρτωση άρθρων...