Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση από Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες»

Πολιτική

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά της Ελλάδας, αντέδρασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση αναφέρει «η Ελλάδα με επιθετικές ενέργειες και επιθετική ρητορική δεν εκπληρώνει του όρους της καλής γειτονίας και συνεχίζει να παραβιάζει του όρους που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες που οφείλει να εφαρμόσει. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή».

Εντύπωση προκάλεσε το κάλεσμα που κάνει η Τουρκία, καθώς στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι « Οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να κάνει περαιτέρω βήματα υποστηρίζοντας τη στάση της ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν αυτή την προσέγγιση που θα διαταράξει την ηρεμία της περιοχής και να πάρουν θέση προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της ειρήνης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...