Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Συζητήσιμη η κυριαρχία των στρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου»

Πολιτική

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αμφισβήτησε ξανά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

Για μια ακόμη φορά έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε: «Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. 

Ακόμα, με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταφέρθηκε κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, σημειώνοντας πως «οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Φόρτωση άρθρων...