Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Νέα στοιχεία από τον Καλογρίτσα για το συριζαϊκό σκάνδαλο για τις τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα συνεχίζεται η απολογία του επιχειρηματία και μεγαλοεργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Ευδοξία Κιουπτσίδου - Στρατουδάκη.

Η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας για το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε προσέλθει στον Άρειο Πάγο πριν από μία εβδομάδα και είχε παραμείνει επί τέσσερις ώρες στο ανακριτικό γραφείο. 

Η απολογία του δεν είχε ολοκληρωθεί και έπειτα από μία αλλαγή στο προγραμματισμό για προσωπικούς λόγους, θα συνεχιστεί εκτός απροόπτου σήμερα.

Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει από τις δικές του αναφορές ότι ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει σχέδιο και κινούσε παρασκηνιακά τα νήματα, ώστε ο επιχειρηματίας να αποκτήσει κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας το οποίο θα ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε, ο Χρήστος Καλογρίτσας επέμεινε στα όσα έχει καταγγείλει.  

«Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», ανέφερε ο επιχειρηματίας στην απολογία του.
 
Ο ρόλος του Νίκου Παππά 

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό την τηλεοπτικών αδειών του 2016 είχε ξεκινήσει έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC. 

Ο επιχειρηματίας είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή, από την οποία είχε καταφέρει να λάβει τα τρία εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν ως εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Σε βάρος του Νίκου Παππά η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί μεθαύριο, Πέμπτη. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για τα αντιαεροπορικά Crotale στη Γαλλία: Εφόσον ζητηθεί θα γίνει, αλλά για περιορισμένο διάστημα

Τις πληροφορίες πως η Γαλλία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος υπό τον όρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Γραμμένο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής που είχε εκλεγεί πέρυσι με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την απολογία του στον ανακριτή, για τον ξυλοδ...

Φόρτωση άρθρων...