Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μακρόν στο Παρίσι – Τι θα συζητήσουν

Πολιτική

Νέα συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τη νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας επιβεβαιώνεται το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και την κοινή τους αγωνία για την ενεργειακή κρίση που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα, την επόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση και δείπνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Εκτός από τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής Ελλάδας και Γαλλίας, οι δύο ηγέτες έχουν αναπτύξει μια συναντίληψη σε μια σειρά από ζητήματα και στο πλαίσιο αυτό θα συζητήσουν και για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα (σ.σ. η Τσεχία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκή Ένωση) στις 6 και 7 Οκτωβρίου και την τακτική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 20 και 21 Οκτωβρίου.
 
Αναφορά στον Εμανουέλ Μακρόν έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά την τοποθέτησή του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι πρέπει «να έχουμε μία εικόνα του ευρύτερου πλαισίου που και ο Πρόεδρος Μακρόν αποκάλεσε «τη μεγάλη ανατροπή, το τέλος των βεβαιοτήτων», ένα περιβάλλον ασταθές, μέσα στο οποίο τα ισχυρά κράτη είναι μόνο τα σταθερά κράτη και με τη θέση αυτή συμφωνούν -πιστεύω- όλοι οι Έλληνες και θα ήταν καλό να την αντιληφθούν και όσοι ποντάρουν σε διεθνείς δυσκολίες, για να κατασκευάζουν δήθεν εγχώριες κρίσεις».
 
Ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την ομιλία του στην Ετήσια Διάσκεψη των Γάλλων Πρέσβεων την περασμένη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια μίας δίωρης ομιλίας, ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι «ρωσικές, κινεζικές και τουρκικές αφηγήσεις».

Μετά το τελευταίο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αφού αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις, ο Εμμανουέλ Μακρόν τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία κρατών-μελών. Οι δηλώσεις αυτές (οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές (ονόματα)

«Κλείδωσαν» οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 14 Απριλίου. ...

Φόρτωση άρθρων...