Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Νέα τουρκική προβοκάτσια: «Ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»

Πολιτική

Σε μια νέα προβοκάτσια προχώρησε η Άγκυρα, με κύκλους του υπουργείου Αμύνης να διαρρέουν το πρωί της Κυριακής ότι οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16.

Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, την τρίτη παρόμοιου ύφους που διακινείται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις τελευταίες ημέρες, το περιστατικό συνέβη σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο στις 23 Αυγούστου.

Το σενάριο της προβοκάτσιας θέλει τους ελληνικούς πυραύλους που «κλείδωσαν» τα τουρκικά F-16 να βρίσκονται στην Κρήτη ενώ «τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν σε επιχείρηση αναγνώρισης σε απόσταση 3χλμ. δυτικά της Ρόδου».

Ενδεχομένως οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης με στόχευση τη διεθνή κοινή γνώμη και κυρίως τις ΗΠΑ, που -εξαιτίας των S-400- της έχουν επιβάλλει κυρώσεις. Με τη σημερινή διαρροή από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, πιθανώς επιθυμούν να προβάλλουν ως επιχείρημα ότι η Ελλάδα έχει ανάλογες τεχνολογίες με S-300 που ενεργοποιεί απέναντι σε συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Μήνυμα για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Είμαι σοκαρισμένος από την...

Φόρτωση άρθρων...