Τετάρτη
12 Αυγούστου 2026

Νέες ανέξοδες υποσχέσεις Δραγασάκη

Πολιτική

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει όσα είναι αναγκαία ώστε σε λιγότερο από 10 μήνες από σήμερα να κλείσει οριστικά ο κύκλος των μνημονίων και του καθεστώτος επιτροπείας «που έπληξαν τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας.

Και αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αλλά με τους βαθμούς αυτονομίας που ισχύουν για όλες τις χώρες, πρόσθεσε.

«Η έξοδος από μια κατάσταση κρίσης και χρεοκοπίας είναι πάντα μια πορεία δύσκολη, ανηφορική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την τωρινή κρίση. Οι ιστορικοί επιστήμονες έχουν καταγράψει επτά χρεοκοπίες του ελληνικού κράτους από το 1824 έως τις μέρες μας. Αυτή η τελευταία ήταν από τις πιο παρατεταμένες και οδυνηρές», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Θέλω να τονίσω όμως πως η ιστορική ανάγκη που προκύπτει από τη δοκιμασία αυτή δεν είναι απλώς να βγούμε από αυτήν την κρίση, αλλά να βγούμε με τρόπο που δεν θα οδηγήσει στην επανάληψή της και αυτό απαιτεί να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες και όχι μόνο τα συμπτώματα», επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα, βιώσιμης και δίκαιης Ανάπτυξης. Να συγκρουστούμε με συμφέροντα που θέλουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Να σπάσουμε κλειστά συστήματα εξουσίας και εστίες διαφθοράς και διαπλοκής όπου και αν βρίσκονται στο κέντρο και την περιφέρεια.

Διαφυλάσσοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα για να αποφύγουμε πισωγυρίσματα, πρέπει να δώσουμε τώρα προτεραιότητα στα ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στο σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λατινοπούλου: «Δεχόμουν χυδαία επίθεση από τους γύφτους επί 45 λεπτά» - Τι καταγγέλλει για το περιστατικό (Βίντεο)

Για το επεισόδιο σε βάρος της από Ρομά στο λιμάνι της Τήνου μίλησε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης η Αφροδίτη Λατινοπούλου κάνοντας λόγο για «χυδαία επίθεση που δεχόμουν επί 45 λεπτά»...

Σδούκου: «Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να επιστρέψει στους πειραματισμούς Τσίπρα» – Αυτοδυναμία και σταθερότητα στο επίκεντρο

Η Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε για αυτοδυναμία, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και στα άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα της ΔΕΘ.

Φόρτωση άρθρων...