Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέες απειλές Καλίν για τα νησιά: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα ότι θα υπάρξουν συνέπειες»

Πολιτική

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, με όχημα και πάλι το αφήγημα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, εκτόξευσε την Τρίτη η τουρκική πλευρά, μέσω του Ιμπραΐμ Καλίν.

«Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Προειδοποιούμε την Ελλάδα, εάν το κάνετε αυτό, θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ο οποίος, παράλληλα, κατηγόρησε την Αθήνα για τους κλειστούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ήμασταν πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων. Ήταν η ελληνική πλευρά που οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις. Η επικοινωνία με δανεική δύναμη είναι στρατηγικό λάθος», είπε ο Καλίν, προσθέτοντας:

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα (η Ελλάδα) να αποκτήσει την ισχύ από μόνη της. Μπορεί να το κάνει αυτό μόνο βασιζόμενη στο λόμπι είτε στην ΕΕ είτε στις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...