Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Τσελίκ: «Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο»

Πολιτική

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας «σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο».

«Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή;», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ.

«Οι ΗΠΑ όταν συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα, εκφράζουν το επιχείρημα ότι πρόκειται για την επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία».

«Λαμβάνοντας υπόψη την κρατική πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη υποστήριξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το νόμο», υποστήριξε ακόμα.

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι υιοθετεί «μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες», ενώ για τα κατεχόμενα επανέλαβε ότι η Τουρκία «αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα δείχνουν πως ο Φρέντι Μπελέρης θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Στις 6:30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει π...

Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα

«Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο» δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλ...

Φόρτωση άρθρων...